FlexMade Blog 8 Mrs Ecommerce

We zijn weer opnieuw geïnterviewd! Dit keer voor de blog “Behind the shop” van Mrs E-Commerce.

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan FlexMade”

Lees het gehele interview via de link:

Behind the shop – FlexmADE

FlexMade is van mij (Marjolijn, 37 jaar) en van Wendy (36 jaar). Wij zijn 2 meiden die elkaar al kennen sinds de middelbare school en elkaar aanvullen. De één is super creatief en heeft de leukste ideeën en de ander is goed in klantcontact en beheert de webshop. Ideale combinatie voor een fijne samenwerking!

Waarom ben je FlexMade gestart?

De reden dat we gestart zijn komt door onze omgeving. We begonnen eerst shirts en kraamcadeautjes te maken als hobby maar we merkten dat er vanuit vrienden en familie steeds meer vraag naar kwam. Ook bedrijven van kennissen gingen bij ons aanvragen doen dus toen hebben we stap genomen om het groter aan te pakken.

Wat verkoopt FlexMade?

Wij maken persoonlijke cadeau’s, heel divers. Denk bijvoorbeeld aan knuffels met naam en geboortedatum. Ook verkopen/maken we muur-/raamstickers en kleding persoonlijk door middel van een eigen tekst/logo. Zoek je iets unieks en gepersonaliseerd volgens jou wensen? Wij hebben vast wat je zoekt en anders denken we altijd met je mee. We doen dit zowel voor particulieren als bedrijven. Zo hebben we voor meerdere bedrijven al auto’s voorzien van hun logo maar ook producten mogen bedrukken, variërend van shirts, mutsen, petten tot onderbroeken.

Wat maakt FlexMade uniek?

Wat ons uniek maakt is dat we geen uitdaging uit de weg gaan en dat we heel divers producten kunnen maken. De kleinste details van een logo zijn mogelijk, op kleding maar ook als stickers. Alles wat gepersonaliseerd kan worden kunnen wij voor je maken.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast FlexMade?

Naast de webshop werken we allebei ook als apothekersassistente bij een openbare apotheek. Ik (Marjolijn) doe dit 2 dagen en Wendy 4 dagen. Uiteraard hopen we in de toekomst fulltime met FlexMade bezig te kunnen zijn.

Op welk platform draait FlexMade?

We zijn begonnen met mijnwebwinkel maar de keuze is daar voor ons te beperkt dus op het moment zijn we bezig met het bouwen van een webshop via WordPress en WooCommerce.

Bereik je veel klanten via Social media?

Wij gebruiken Facebook en Instagram. Via Facebook hebben we de meeste klanten gevonden en zij ons. Via Instagram komt er nog niet veel. Daar moeten we ons ook nog wel iets meer in gaan verdiepen

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het leukst aan het hebben van een webshop is dat mensen blij worden van jouw producten. Bij elke order zijn we blij dat iemand onze spulletjes wil kopen. Ook de uitdaging van een ingewikkeld logo dat dan toch lukt is het aller leukste. Het handige van een webshop is dat je je eigen tijd voor een groot deel kan indelen.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Een uitdaging aan het hebben van een webshop is de juiste teksten schrijven voor je producten. Wat voor ons heel logisch is, kan voor de klant juist heel onduidelijk zijn. Het blijft een uitdaging om goed uit te leggen wat wij nou eigenlijk precies allemaal kunnen.

Wat zou je graag nog met FlexMade willen bereiken?

Wat wij graag willen verbeteren in de klanten stroom. De conversie is nog beste laag en dat mag een heel stuk hoger. Vandaar ook de overstap naar wordpress en woocommerce. Bij mijnwebwinkel hebben we het idee dat we niet vooruit komen omdat de keuzes zo beperkt zijn. Dus we hopen met de nieuwe webshop op meer verkoop.

Theeglas FlexMade met logo

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Onze tip voor degene die een webshop willen beginnen. Doen! Bedenk goed wat je wil en wat je juist niet wil. Wordt lid van facebookgroepen voor goede tips, samen kom je een heel stuk verder…

10 antwoorden
  1. Linda
    Linda zegt:

    Wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn! Dat herken ik wel. Ik ben ook gewoon begonnen met mijn blog en dat begint ook steeds groter te worden. Zo leuk! En inderdaad, aansluiten bij Facebookgroepen om van elkaar te leren is een goede tip om verder te komen. Verdiep je vooral ook in SEO! Hele leuke producten maken jullie, gaat vast goed komen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *