Plakinstructie kleine plakletters / snijteksten en figuren

Kleine snijteksten/figuren kan je eenvoudig zelf aanbrengen. Een snijtekst bestaat uit een papieren drager waar de los gesneden letters op zitten met daar overheen een folie die er voor zorgt dat je de letters als geheel kunt opplakken. Deze folie kan zowel van papier als kunststof zijn en wordt ook wel applicatie- of transferfolie genoemd. Een goede voorbereiding is van belangrijk voor het juist opplakken van de stickers. Lees de aanwijzingen goed door en zorg dat alle spullen klaar liggen. Neem de tijd om de stickers te plakken.

Benodigdheden

  • Een stofvrije doek en wat zeepsop om de ondergrond schoon en vetvrij te maken; gebruik geen schoonmaakmiddelen met siliconen of glansmiddelen
  • Schilderstape
  • Een schone droge doek of een bankpas om de sticker aan te drukken
  • Een speld om eventuele luchtbelletjes door te prikken
  • Eventuele onderdelen die op een andere plaats komen, dienen losgeknipt te worden.

Plakinstructie 

Plak niet onder een temperatuur van 10 graden Celsius,

Maak de ondergrond goed schoon en vetvrij.

Maak de sticker aan de achterzijde goed schoon en breng hem aan op de juiste positie. Plak de sticker links en rechts met schilderstape vast.

Als de sticker op de goede plaats zit, plak je de sticker over de gehele breedte aan de bovenkant met schilderstape vast. Verwijder de twee stukjes tape aan de zijkanten.

Klap de sticker naar boven en verwijder het rugvel aan de achterzijde. Let op dat er geen stukjes rugpapier op de letters achterblijven. Maak de ondergrond nogmaals stofvrij.


Klap de sticker voorzichtig terug, maar plak hem nog niet vast. Laat de sticker niet op de ondergrond vallen! Wrijf met de hand, een doek of een bankpas (let op scherpe braampjes) de sticker stevig vast. Begin in het midden van boven naar beneden te wrijven. Wrijf vervolgens vanuit het midden de linker- en de rechterkant vast.

Verwijder de applicatiefolie van de sticker. Let goed op dat de letters niet meekomen met de folie. Mocht dit toch gebeuren, plak de folie dan voorzichtig terug en wrijf de letter nogmaals goed aan. Laat eventueel de sticker eerst een tijdje met de applicatiefolie zitten om de lijm de kans te geven goed op de ondergrond te hechten.


Eventuele luchtbelletjes kan je met een speld in het midden inprikken en van buiten naar het gaatje toe weg wrijven. Na enkele dagen is de sticker optimaal aan de ondergrond gehecht. Om de plakletters nog steviger te laten hechten aan de ondergrond kan je deze na bevestiging lichtjes verwarmen d.m.v. een föhn. Doe dit wel met zorg.

Disclaimer

FlexMade kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen voor, tijdens en na het aanbrengen van de sticker of gebruik van verwarming d.m.v. een föhn. Ook beschadigingen die optreden bij het verwijderen van de sticker zijn voor eigen risico.