Sticker verwijderen blog 2 FlexMade

Stickers verwijderen, hierbij ons volgende blog. Eigenlijk hadden we beloofd om een blog te schrijven over de opdrachten die we op maat gemaakt hebben maar toen kregen we de vraag of we een blog konden schrijven over het verwijderen van stickers, dat kan een vervelend en tijdrovend werkje zijn. Echter met de juiste kennis en middelen die voorhanden zijn hoeft het niet lang te duren.

Vergeet de goedbedoelde huishoudelijke tips die je krijgt van je oma, zoals een sticker in te smeren met pindakaas of erover te wrijven met een sinaasappelschil om het gemakkelijk te verwijderen. Dit geeft alleen maar één grote smeerboel. Hoe langer de sticker ergens op zal zitten, hoe lastiger deze eraf zal gaan. Daarbij zal de soort ondergrond en type sticker ook van belang zijn. Kortom er zijn nogal wat dingen die van invloed kunnen zijn. Hieronder enkele hulpmiddelen voor het verwijderen van stickers en lijmresten.

Sticker verwarmen met föhn of verfbrander (heatgun)  Verwarm de sticker dusdanig dat de lijmlaag weer soepel wordt, hierdoor kan je de sticker er gemakkelijk af trekken. Gebruik hier voor een verfbrander (heatgun) of föhn. Let wel goed op met een heatgun dat je niet te heet gaat stoken, als het te warm wordt kan dat betekenen dat er kromtrekking, lakschade of ruitbreuk kan ontstaan. Pas dus goed op!

Sticker verwarmen met een behangstomer  Zeker voor grotere vlakken is een behangstomer een gemakkelijk middel. De behangstomer zorgt dat er in 1 keer een groot vlak op dusdanige temperatuur komt, zodat je het gehele vlak er in 1 keer kan aftrekken. Hier en daar een kleine snede erin maken zodat de warmte in het midden er ook goed onder kan maakt het wellicht makkelijker. Let wel op dat je de ondergrond daarbij niet beschadigt. Ook bij retro-reflecterend materiaal kan je het beste een behangstomer gebruiken. Deze hard klevende stugge folie dien je na verwarmen met de stomer, er zo vlak mogelijk af te trekken richting een hoek van ongeveer 30 graden. Dit voorkomt scheuren en beschadiging van het oppervlak.

Stickeroplosser  Een wondermiddel om snel en schoon te verwijderen is de stickeroplosser. Deze is bij diverse winkels en bouwmarkten te verkrijgen. Dit product zorgt dat sticker en de lijm worden verwijderd zonder de sticker te verwarmen. Lees wel goed de handleiding voor gebruik!! Let ook op dat je dit in een goed geventileerde ruimte doet want de stickeroplosser geeft een behoorlijk ruikende damp af. Dit werkt niet bij hele dikke stickers. Deze is wel weer te gebruiken om snel en makkelijk lijmresten te verwijderen. Tijd voor nieuwe stickers? De oude stickers met onze tips makkelijk verwijderd? Dan is het tijd voor een leuke nieuwe sticker . Neem een kijkje op de pagina van onze muurstickers, wie weet zie je er iets leuks tussen staan. Heb je zelf al een idee voor iets nieuws? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier. Wij kunnen je vast helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *