FlexMade raamfolie plakken

Omdat één van onze hardlopers onze statische raamfolie is, hierbij een blog erover. We kunnen statisch raamfolie snijden in allerlei figuren en teksten én het grote voordeel: het is herbruikbaar en daardoor duurzaam. Ook komt er geen lijm aan te pas, dus geen vieze rest vlekken die je met een krabber er af moet zien te krijgen. Er blijft misschien een kleine afdruk zichtbaar, wat je met een beetje sop zo verwijdert hebt.

Bewaar de folie op het vel, droog en donker en de volgende keer plak je het zo weer op het raam, of op een andere gladde oppervlakte zoals een spiegel. Om duidelijkheid te geven van hoe je statisch raamfolie het beste op kan plakken hebben we een plakinstructie gemaakt:

1: Maak eerst het glas waar de folie op moet, goed schoon en vetvrij.

2: Spuit het glas goed nat met een plantenspuit.FlexMade raamfolie plakken

3: Haal rustig en voorzichtig de folie van het schutvel (niet weggooien!) en plaats het ruwweg op het raam. De folie is statisch en hecht daardoor op het glas.

4: Spuit de bovenkant van de stickers ook een beetje nat.

5: Druk met platte handen, kloppend, de folie aan en wrijf zoveel mogelijk de plooien eruit. Schuif de folie op de plek waar jij het wil hebben.

6: Gebruik een bankpasje, evt. omwikkelt met stukje keukenpapier om het water en evt. luchtbelletjes weg te wrijven. Doe dit alleen met grote oppervlakken, kleine figuren of teksten zullen makkelijk weer verschuiven.

7: Dep de statische raamfolie vervolgens droog met een doek/zeem.

Het raam en de folie kunnen schoongehouden worden met een sopje. Probeer de folie stofvrij te houden en donker en droog te bewaren. De folie is dan altijd weer te verwijderen en opnieuw te gebruiken.

Het kan zijn dat er nog wat luchtbelletjes vanaf de buitenzijde zichtbaar blijven, ook als je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd. Dit is een eigenschap van de statische folie, er is namelijk geen lijmlaag die de folie helemaal glad op het raam kan hechten.

Opruimen van de folie
Plak de folie weer terug op het schutvel en berg ze netjes op tot volgend jaar. Heb je het schutvel niet meer? Gebruik dan plastic insteekhoesjes om de folie in te bewaren.

Opplakken van tekst
De enige manier om de folie op te plakken is stuk voor stuk. De letters moeten dus ook stuk voor stuk opgeplakt worden.

Tip van FlexMade om tekst recht te plakken
Gebruik schilderstape en een waterpas om een rechte lijn te maken. Druk niet te hard aan want dan zit je weer met lijmvlekken van de tape. Plak de letters/cijfers bovenop de lijn en haal daarna de tape weer weg. Doordat er een waterlaagje onder de folie zit, kan je nog makkelijk schuiven.

Bekijk hier al onze leuke statische raamfolie thema’s en figuren. Staat er niet tussen wat je zoekt? Stuur ons dan een bericht en we helpen je graag verder.

8 antwoorden
  1. Linda schrijft 't op
    Linda schrijft 't op zegt:

    Wij hebben raamfolie op de voordeur maar niet met leuke figuren, zo kan er niemand naar binnen kijken. Ik heb het wel zo geplakt dat ik de persoon wel kan zien. Dit is uit een praktisch oogpunt, maar voor de kinderen zijn figuren erg leuk.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *